Adrie ophalen

Vandaag komt Adrie met de trein naar Luxemburg-Stad waar wij hem op gaan halen. Hij zou pas laat in de middag aankomen, rond een uur of 5, dus we hebben rustig aangedaan en zijn pas na de lunch in de auto gestapt richting Luxemburg-Stad. Het weer zat, het zonnetje brak lekker door.

Vlak voordat we vertrokken belde Adrie al op omdat de trein stilstond vlak voor de Belgische grens. De trein kon niet verder vanwege een probleem met de bovenleiding of iets dergelijks en er zouden bussen komen. We maakten ons al zorgen hoelang dit zou gaan duren, want voor je het weet ben je een paar uur verder. Wij zijn toch naar Luxemburg-stad doorgereden en zijn daar bij het station op een terrasje gaan zitten in het zonnetje. Verassend hoe leuk het is om bij zo’n druk station naar al die jachtige mensen te kijken als je zelf vakantie hebt.

De vertraging van Adrie viel uiteindelijk heel erg mee omdat hij, heel slim, bij de eerste de beste bus die kwam zag dat er een paar mensen de achterdeur pakte. Dat heeft hij dus ook gedaan en ondanks dat de chauffeur hier niet blij mee was, kon hij net beoordelen wie er door de achterdeur naar binnen waren gekomen en mochten ze toch vertrekken. Uiteindelijk kwam Adrie dus nog voor 18:00 in Luxemburg aan.

We zijn door Luxemburg-Stad gereden naar de het oude deel van de stad om daar wat te gaan eten. Het bleek daar allemaal afgesloten maar we konden nog wel de parkeergarage bereiken. Toen we daar uitkwamen bleek ook waarom het allemaal afgesloten was, er was daar namelijk de proloog van de Ronde van Luxemburg. We hebben daar nog even staan kijken en hebben bijvoorbeeld Stuart O’Grady nog zien vertrekken. Later hoorde we dat de proloog gewonnen was door Fabian Cancellara. We hebben in de buurt nog wat gegeten en zijn toen teruggereden naar ons huisje waar we ook voor het eerst de pokertafel eens opgezet hebben.

 

Foto’s van deze dag