Waterval en Pantai Cenang

Het is apart, ineens mis je toch al die mensen heel erg. Het was vreselijk druk bij het ontbijt vanmorgen, drukker dan ik tot nu toe gezien had, maar allemaal vreemde gezichten. Normaal gesproken zitten her er der al mensen uit mijn groep, maar nu waren er pas twee.
Ik had geen zin weer de hele dag aan het strand te hangen, dus na het ontbijt ben ik alleen vertrokken richting de kabelbaan en de Seven Wells Waterfall. Het was net weer droog geworden na de buien van vannacht en ik zag dat de top van de kabelbaan nog in de wolken zat. Ik ben dus eerst maar doorgelopen naar de watervallen. Na een korte zoektocht en een wandeling door de jungle over onder andere een hangbruggetje vond ik het begin van de klim. Vol goede moed begon ik aan de lange trap, maar al snel zakte dat toch wat in. Achteraf las ik op een bordje dat de trap 638 treden is!! Boven aangekomen sta je dus op de waterval maar zie je er niets van. Dit was dus zonde van alle moeite. Ook wel frappant dat hier dus ook het *begin* van de jungletrek is, daar heb je lekker trek in na die 638 treden. Ik in ieder geval niet.

Ik ben teruggelopen (lekker voor je knieën met die hoge treden) en halverwege was er ook nog een zijpad. Dit loopt naar de onderkant van de waterval waar nog wel wat aardige foto’s te maken zijn. Overal onderweg struikel je hier overigens over de Makaken. Vervolgens ben ik teruggelopen naar het Oriental Village waar het begin van de kabelbaan is, en een heleboel winkeltjes die allemaal exact dezelfde rommel verkopen. Bij de kabelbaan was het razend druk (zondag he) en de ticketverkoop was zelfs gestaakt. Pas over een uur zou ik een kaartje kunnen kopen en na een blik op de rij verging mij alle lust. Toen ik terug naar het hotel liep zag ik Maddy en Anja voor me lopen, die hadden het ook tevergeefs geprobeerd. Later hoorde ik dat ook Jan-Willem en Marinke een poging hadden gedaan maar onverrichte zaken terug waren gekomen.

 

In de middag toch nog wat relaxed met een muziekje en rond een uur of half 5 zijn we met 7 van de 9 (de andere 2 zouden later volgen) naar het strand van Pantai Cenang gereden met een taxi. Dit is een mooi breed, maar erg druk strand met veel activiteiten. In het dorpje zijn ook veel winkeltjes en wat restaurantjes en een “onderwater dierentuin”. Na een paar winkeltjes zijn we eerst een op het strand wat gaan drinken. Erg gezellige setting, maar zoals eerder al gezegd erg druk. Inmiddels was de zon aan het ondergaan, maar helaas lag er een eilandje in de weg voor echte mooie foto’s. Het begon ook nog eens zachtjes te regenen. We hebben nog wat winkeltjes doorzocht op zoek naar een jurkje voor Miranda (die alweer in Nederland is inmiddels) een zijn uiteindelijk wat gaan eten in een Mexicaans restaurant en hebben ons daarna weer terug laten rijden. De dames wilden bij het hotel nog dansen, maar helaas is die dansvloer niet overdekt. Dus hebben we het niet laat gemaakt deze keer.

 

Foto’s van deze dag