Vertrek naar Duitsland

Vanmorgen vertrokken we voor een weekje weg naar Duitsland en Luxemburg. De bedoeling was eigenlijk Luxemburg, maar omdat ik in Luxemburg geen leuke verblijfplaats kon vinden heb ik uiteindelijk maar Landal Warsberg geboekt, ongeveer 40km van Luxemburg-Stad vandaan, maar wel in Duitsland dus.

Ik was op zaterdag al naar Den Haag gereden omdat ik daar een verjaardag had in La Cantina aan het zuiderstrand van Scheveningen. Ik had geen zin om terug te rijden naar Almere dus ben maar 2 nachten bij mijn ouders blijven slapen. Vanmorgen verzamelden we rond half 10 bij Ferry. Alleen Frank, Raymond en ik, Adrie moest nog tot en met woensdag werken en zal later met de trein komen. Na een lekker bakje koffie en een hapje gingen we op weg.

Ik reed met Frank mee en Ferry met Raymond. Het was heerlijk weer, maar helaas bleek de airco in de C5 van Frank weer niet naar behoren te werken. Het werd dan ook steeds warmer in de auto. Bij de koffiestop was ik al blij er even uit te kunnen om een lekker fris windje op te zoeken. Na een paar uurtjes rijden, gelukkig zonder files, kwamen we rond een uur of 2 in Trier aan waar we wat boodschappen hebben gedaan in een vreselijke supermarkt (Real). Hierbij vergeleken zijn de Aldi en de Lidl nog “goed” te noemen, wat een ellende. We reden door naar het huisje waar we om een uur of half 5 aankwamen.

We zitten dus in Landal Warsberg, in een 6-persoons “comfort” huisje compleet met vaatwasmachine en oven, maar het is allemaal vreselijk klein (totaal maar 65 m2). Zittend aan de eettafel kan je zonder op te staan zowel de tv aanzetten als je eitje bakken… Maar de omgeving maakt wel een hoop goed. Mooi park, veel faciliteiten, ziet er goed verzorgd uit en ruim opgezet. De huisjes staan niet te dicht op elkaar zoals je vaak ziet in dit soort parken. Des te vreemder dat de huisjes zelf wel zo klein zijn. Ook komen we er al snel achter dat er hier nogal veel vliegen zitten. Al snel is het tijd voor een eerste drankje, hoewel de ijsklontjes nog niet willen opschieten en de Cola nog lauw is. Het is behelpen. Traditiegetrouw wordt ook de bakplaat uit de doos gehaald voor de eerste maaltijd :).

 

Foto’s van deze dag