Van Penang naar Langkawi

Er staat weer een halve reisdag op het programma, we gaan Penang namelijk verlaten en reizen door naar onze eindbestemming; Langkawi. Wederom een eiland, 25% groter dan Penang, maar met slechts 75.000 inwoners.

Na het ontbijt vertrekken we met de bus die ons in 5 minuten naar de haven rijdt. Hier stappen we over op een Ferryboat, niet zo een die wij in Europa gewend zijn, maar meer iets dat lijkt op een uit de kluiten gewassen rondvaartboot. We moeten in eerste instantie benedendeks plaatsnemen, maar het lijkt daar wel een ijskast met airco’s die hard staan te blazen. Gelukkig mochten we na een kwartiertje ook naar boven op het dek, dat was een stuk beter uit te houden. Wel goed ingesmeerd natuurlijk want met die wind erbij verbrand je levend. De overtocht duurt een uurtje of 3. Het zou er flink aan toegaan had Albert de dag ervoor gezegd, maar die waarschuwing was inmiddels ingetrokken en het water was heel erg rustig. Jammer eigenlijk, het had van mij best ietsje ruwer mogen zijn.

Rond een uur of 1 kwamen we in het hotel aan, werden we nog even geinformeerd door onze reisgids Albert en namen we afscheid van hem. In de middag stond zijn vlucht gepland om terug te gaan naar Kuala Lumpur waar hij woont. Binnenkort heeft hij alweer een volgende reis. Sommige mensen zijn gaan zwemmen, ik heb mijn spullen in de kamer gegooid en ben een rondje gaan lopen. Toen ik bij de receptie aankwam had Ad Albert zover gekregen nog een biertje te nemen en er waren ook al wat anderen bij gaan zitten. Na “nog eentje dan” etc moest Albert zijn vlucht alweer verzetten. Toen hij dat even later nog een keer probeerde lukte dat niet en moest hij nog haasten naar het vliegveld.

Langkawi is eigenlijk een eilandengroup bestaande uit vele kleine eilandjes om het hoofdeiland heen. Er zijn er bij vloed 99, bij eb nog veel meer. Er wordt hier veel rijst verbouwd maar er is ook nog veel natuur. En natuurlijk allemaal idyllische strandjes. Het eiland is met name populair geworden omdat het een tax-free zone is. Dus met name dingen als drank, chocolade en sigaretten zijn hier heel erg goedkoop. Een biertje kan je hier in sommige winkels bijvoorbeeld al voor omgerekend nog geen 50 cent  kopen. We verblijven in het Mutiara Burau Bay Resort voor 3 nachten, de mensen die verlenging hebben (zoals ik) zelfs 5 nachten.

 

Foto’s van deze dag