Mangrove Tour en Sunset Cocktail Cruise

We hebben vandaag 2 optionele excursies op het programma staan, vanmorgen beginnen we met de Mangrove tour en als we vanmiddag terugkomen hebben we een uurtje om op te frissen voordat de Sunset Cocktail Cruise beginnen.
Om een uur of 9 werden we opgehaald met 2 kleine busjes, bijna de hele groep ging mee. Alleen Piet en Jan-Willem hadden niet ingeschreven voor de Mangrove tour. We werden naar de andere kant van het eiland gebracht waar we overstapten in 2 bootjes voor een tocht door het Kilim Nature Park. De eerste stop in de Mangrove tour was een vleermuizengrot. Er hangen hier een hele berg kleine insectenetende vleermuizen aan het plafond. Het is er erg benauwd en je kan de zweetdruppels gewoon letterlijk op je armen zien ontstaan. Ondanks dat het 5 graden koeler is dan buiten. We zagen hier ook nog een slang, gelukkig voor ons want dat komt niet vaak voor blijkbaar. De volgende stop was een kleine viskwekerij. Hier worden in grote bakken diverse behoorlijk grote vissen gekweekt. Onder andere Stingray die je ook mag voeren en mag “aaien”. Bij mij ging dat dus gelijk mis, de Stingray beet op mijn vinger en stroopte over een lengte van een halve centimeter de huid van mijn vinger af. Af, mij teen ligt ook al open, dit kan er ook nog wel bij.

Na een stukje Mangrove rivier gingen we met de boot nog door een stukje grot naar de andere kant, dit paste allemaal meer net. Langs de rivier kwamen we ook nog een boel langstaart Makaken tegen die erg veel interesse hadden in de bootjes (waarschijnlijk worden ze regelmatig gevoerd). Hier hebben we uiteraard ook weer veel foto’s van geschoten. Vervolgens voeren we door naar een breed stuk in de Mangrove rivier waar heel veel arenden rondvliegen, met name gelokt door de visjes en ander voedsel dat door de bootjes omhoog gewoeld wordt. Je kan hier hele mooie foto’s van de arenden maken, maar je moet wel een beetje geluk hebben met een bewegende boot en langsvliegende vogels.

Ik heb een boel foto’s gemaakt maar daar gaat vast niet veel van overblijven. Na een stukje varen over open zee landden we op een van de vele kleine verlaten strandjes hier, overigens wel sterk vervuild men aangespoeld afval. Een van deze strandjes (ik weet niet of het nou exact deze was) is ook gebruikt voor de opnamen van de laatste serie van Expeditie Robinson heb ik me laten vertellen (zelf nooit gezien dus kan het niet beamen).

 

Na een stop van iets meer dan een uur in ons hotel vertrokken we met 19 personen naar de Sunset Cocktail Cruise. Ad en Ruud bleven achter, ze hadden een massage geboekt. Ilse begeleidde Jaap naar het ziekenhuis om eens serieus naar zijn been te laten kijken want dat voelde nog lang niet goed. We werden weer naar de andere kant van het eiland gereden waar we overstapte op een hele grote catamaran. De meeste van ons bezette de voorplecht en de drankjes vloeiden al snel rijkelijk. Achter de boot werd een net gespannen waarin mensen zich voort lieten trekken; de “zout water jacuzzi”. Na een paar uurtjes kregen we ook nog wat te eten en daarna werd wat modernere muziek opgezet en ging het feest echt los. Helaas duurde dit maar kort want een uurtje later werden we alweer aan de wal afgeleverd. We hebben het feestje voor de liefhebbers later nog op het strand bij ons hotel voortgezet waarbij ik DJ heb gespeeld. Zonder in teveel detail te treden kan ik zeggen dat het erg gezellig was, een paar zijn zelfs nog midden in de nacht de zee ingedoken.

 

Foto’s van deze dag