Nieuwe vakantie geboekt: Maleisië

Zondag heb ik de knoop maar eens doorgehakt en mijn vakantie voor dit voorjaar geboekt. Van 14 april tot en met 4 mei ga ik de 18-daagse rondreis Maleisië – Borneo doen via Fox vakanties.

Deze reis begint op het Maleisische deel van Borneo waar nog veel ongerepte natuur is. Hier bezoeken we onder andere het Bako National Park in Sawarak, een natuurgebied met regenwoud en veel exotische planten en dieren. Op Borneo verblijven we ook nog een nacht bij de Iban stammen, de oorspronkelijk koppensnellers van Borneo, onder primitieve omstandigheden. Gelukkig opgevolgd door een overnachting in het luxe Hilton Batang Ai hotel.

Terug op het vaste land bezoeken we eerst de hoofdstad Kuala Lumpur, met onder andere de Petronas Towers. Een rit door de heuvelachtige jungle van west Maleisië brengt ons naar de kust waar we overvaren naar Pangkor Eiland. Op dit tropische eiland verblijven we 2 dagen. Van Pangkor gaan we naar eiland Penang waar we ook 2 dagen verblijven. Uiteindelijk gaan we naar het eiland Langkawi, waar ik (met verlenging) in totaal 4 dagen blijf.