Terug naar huis

Helaas, de vakantie zit er op, dus vandaag (5 oktober) vertrekken we ‘s-morgens om 08:00 weer van de lodge richting Puerto Maldonado waar we onze koffer weer ophalen. We hebben het vliegtuig van 12:25 dat via Cusco naar Lima vliegt. De rij voor de balie duurt echter uren hier, dus die tijd hebben we echt nodig. Ik heb nog nooit mensen zo langzaam zien doen over het simpel inchecken van wat bagage. In Cusco staan we nog een uurtje te wachten voor het uit- en inladen van passagiers en rond 15:30 landen we in Lima.

De vlucht van Lima naar Amsterdam vertrekt pas om 19:35. De rest van onze groep, die vanuit Cusco gisteren al naar Lima is gevlogen komt voorlopig dus nog niet op de luchthaven aan. We besluiten eerst maar de koffers in te checken en de boarding passes op te halen. Er was nog even twijfel of dat al kon meer dan 3 uur vantevoren maar de balie was open dus geen probleem. Gelukkig ging het hier ook wat sneller dan in Puerto Maldonado.

Vervolgens zijn we wat gaan eten bij de lokale MacDonalds. Een uurtje later zijn we ook de rest van de groep gaan verwelkomen in de grote hal. Hier werden wat verhalen uitgewisseld, met name het verhaal van Suzanne was spectaculair. Blijkbaar was ze in Cusco bij het quad-rijden de controle kwijtgeraakt, was de quad in een ravijn van 20 meter diep gestort en Suus was aan de rand blijven hangen. Daar zal de schrik even flink in gezeten hebben.

Om 10 voor 7 konden we inchecken en met een kleine vertraging vertrok vlucht KL 744 van Lima naar Amsterdam, een vlucht van ongeveer 12,5 uur. Gelukkig hadden we wat wind mee zodat de vertraging in Lima weer goed werd gemaakt. Ongeveer 10 voor 3 in de middag (op 6 oktober dus) landden we op de polderbaan en 10 minuten later konden we het vliegtuig verlaten. Na het afscheid van de groep pakte ik de trein naar Almere en rond 17:00 was ik weer thuis.

 

Foto’s van deze dag