Las Pumas en Lezen

De eigenlijk geplande boottocht van vandaag werd gecancelled omdat er weinig interesse was. Morgen volgt namelijk een soortgelijke tocht waar ook krokodillen te zien zijn.

Alternatief was er de mogelijkheid om te ‘floaten’ op een rubberboot op de rivier. Een tocht van 2 uur waar ik me onder voorbehoud op ingeschreven had met 8 anderen. Maar hoewel de diarree bij mij wel gestopt was, had ik nog steeds last van buikkramp. Ik durfde het dan ook niet aan om 2 uur in de boot te gaan zitten.

Met een klein groepje zijn we rond 10 uur naar het opvangpark voor katachtigen Las Pumas gelopen dat op ongeveer 100 meter van ons hotel zit. Dit park vangt voornamelijk dieren op die als huisdieren waren gehouden. In dit park zitten diverse katachtigen zoals een Jaguar, een Poema en een Ocelot, maar ook andere dieren zoals een vos, doodshoofdaapjes, Ara’s en andere vogels. Meestal zitten de dieren in een stuk natuur waar een vrij grote kooi omheen gebouwd is. Niet optimaal natuurlijk, maar de dieren die hier nog zitten zijn voornamelijk diegene die niet meer terug in de natuur kunnen.

In de middag heb ik voornamelijk zitten lezen op mijn terrasje. De temperatuur liep op tot 35 graden. Verder heb ik ook nog even het nieuws zitten volgen op CNN. Het ziet er nog niet hopeloos uit voor ons, maar ze hebben het er nu al over dat vluchten over de oceaan tot donderdag niet mogelijk zijn. Dan komt onze vertrekdag langzaam toch ook in zicht. Net toen we naar het diner vertrokken viel bij diverse huisjes (ook de mijne) de stroom uit. Gelukkig was dit vrij snel weer gerepareerd want met deze hitte is airco niet echt een overbodige luxe.

Na de lunch toch nog maar even meegegaan naar Cafe Johan, en hopen dat het mijn maagproblemen niet verergerd.

 

Foto’s van deze dag