Krokodillen voeren en feest in de Bambu Jam

Vanmorgen ging om 6 uur mijn wekker. Om 6:45 moest de koffer buiten staan want we vertrokken vroeg richting Manuel Antonio.

Eerst kregen we echter nog de boottocht waarbij ook krokodillen werden gevoerd met kippen. Het werd inderdaad een beetje circusachtige voorstelling waarbij wel hele mooie close-up foto’s van de krokodillen gemaakt konden worden. Het aantal krokodillen hier is abnormaal, als ik het goed heb onthouden zo’n 100 per kilometer rivier. Verder kregen we nog allerlei vogels te zien.

We voeren ook nog langs een stukje mangrove bos wat nauwelijks naam mocht hebben vond ik persoonlijk. Na deze twee uur lange boottocht reden we nog een half uurtje door tot de lunchstop waar de meeste mensen een broodje haalde bij de Subway. Rond een uur of drie waren we in hotel El Mirador del Pacifico.

De kamers waren weer allemaal verschillend, ik kwam in ‘Villa 2’, een grote houten hut van 2 verdiepingen met beneden douche en toilet en boven een enorme kamer met 3 bedden (5 slaapplaatsen), een koelkast, een keuken en ook airco. De airco deed het echter niet want dat was niet in de prijs inbegrepen. Om de airco aan te krijgen moest 10 dollar per nacht extra afgerekend worden. Ik heb het maar even aangekeken en ‘s-nachts was het net genoeg afgekoeld door de vele raampjes. Terwijl ik op mijn veranda zat kwam er een luiaard een paar meter verderop een bamboe afdalen, helemaal tot de grond. Je kon op een meter afstand foto’s maken.

Na het diner kwam rond half 9 in de Bambu Jam, dat dus onderdeel uitmaakt van ons hotel, het feest op gang met live muziek. Even leek de stemming om te slaan toen er bij de ingang wat gevochten werd, maar dat werd snel de kop ingedrukt. Laat op de avond verlieten we de tent om bij ‘Cafe Johan’ nog even wat te drinken maar het was veel te warm. Rond half een was ik in mijn huisje, maar het feest ging nog door tot twee uur. En de huisjes liggen nog geen 100 meter van de Bambu Jam. Ik ben in slaap gevallen maar vraag niet hoe…

 

Foto’s van deze dag