Boottrip en Snorkelen

Het huisje is vreselijk gehorig, dus je hoort elke auto die langsrijdt op de naastgelegen weg, vogels en andere dieren lijken wel naast je bed te staan, dus een erg rustige nacht had ik niet.

Vannacht heb ik ook weer diverse keren het toilet op moeten zoeken, het houdt niet op. En omdat er vandaag een lange boottocht op het programma stond hield ik mijn hart vast. Gelukkig ging het allemaal weer goed. Om 9 uur vertrokken we richting de haven waar een grote catamaran op ons stond te wachten.

We zijn de haven uitgevaren op zoek naar dolfijnen om mee te zwemmen. In eerste instantie op de motor, later hebben we het even met zeilen geprobeerd maar dat wilde niet erg lukken… Te weinig wind. Helaas wilde de dolfijnen ook niet erg meewerken want ze waren in geen velden of wegen te bekennen. Uiteindelijk zijn we dan maar doorgevaren naar de plek waar we gingen snorkelen. Ook een leuke ervaring, ik had dat nooit eerder gedaan in tropische wateren. Verbazingwekkend hoeveel mooie vissen er toch zo dicht bij de oppervlakte zwemmen. Het rif zelf stelde alleen niets voor, dat was door de aardbevingen van een tijdje geleden helemaal verwoest. Er was nauwelijks iets te zien dat op koraal leek. Het blijft toch raar, je weet dat je gaat verbranden op een boot, je smeert als een gek, maar het lijkt wel onvermijdbaar. Ik zit dus ook weer onder de rode vlekken, met name mijn knieen en voeten hebben het moeten ontgelden.

‘s-Avonds was er in de bar wat meer moderne muziek maar dat trok ook een wat ander publiek. Ik vond het een stuk minder dan de avond ervoor. Iets na 11 uur waren er ook nog maar 5 mensen uit onze groep, Paul, Dewi en ik zijn toen ook afgehaakt, alleen Johan en Annet zijn nog blijven zitten.

Helaas momenteel nog geen foto’s bij deze post, ik had zelf mijn camera niet uit mij tas gehaald. Ik zat veel te veel te genieten van de boottocht en zoals sommige van jullie weten, is water en camera’s bij mij geen goede combinatie. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik dan een camera naar de bodem zie verdwijnen…

 

Foto’s van deze dag