2015 Vietnam

Van 4 tot en met 25 mei 2016 heb ik de 16-daagse rondreis Veelbelovend Vietnam gedaan via Fox Reizen.

We begonnen deze reis in Hanoi waar het in deze tijd van het jaar eigenlijk een stuk koeler zou moeten zijn (10-15 graden is helemaal niet raar hier in februari). Wij hadden echter geluk met temperaturen rond de 25. Vanuit Hanoi maakte we eerst een uitstap naar Mai Chau, een vallei met rijstvelden en het plattelandsleven van Vietnam waar we onder andere een fietstocht maken. Daarna via 2 nachten Hanoi door naar Halong Bay wat een hoogtepunt moest worden, maar juist daar zat het weer niet mee (miezerregen). Maar ook in de mist is het een mooie plek. Terug naar Hanoi waar we gelijk op het vliegtuig stapte naar midden Vietnam.

Normaal gesproken gaat het stuk tussen Halong Bay en Hue met de nachttrein, maar wij hadden een overnachting in Hue. We hadden de volgende dag dus ook veel meer tijd om rustig de Verboden Stad en de tombe van Minh Mang te bezoeken voordat we doorreden naar Hoi An. Halverwege reden we door een lange tunnel onder de bergen door (6 kilometer) en een de andere kant, bij Danang, zaten we ook gelijk in het tropische klimaat. In Hoi An gingen we weer fietsen en maken we een uitstap naar My Son. Ook leerde we Vietnamees koken in een kookklasje. Na een paar dagen in midden Vietnam vlogen we door naar het zuiden.

In Saigon reden we gelijk door naar de Cu Chi tunnels, de beroemde tunnels die de Vietcong gebruikte om zich te verstoppen voor de Amerikaanse troepen. Een dag later reden we door naar de Mekong Delta waar we onder andere een drijvende markt en een fabriek voor rijstkoekjes en kokossnoepjes bezochten. Terug in Saigon hadden we nog tijd om de stad een beetje te verkennen voordat de vakantie er weer op zat en we weer naar huis vlogen.

Reisverslag Reisverslag Foto's Foto’s Filmpjes Filmpjes

De route die we gevolgd hebben is hieronder te zien en je kunt er ook op inzoomen (vastgelegd met mijn GPS recorder).