Naar Bandarawela

Het is vandaag vooral een reisdag, maar wel een met een druk programma. Daarom vertrekken we al om 8 uur, dus het was flink haasten en snel nog en ontbijtje naar bonnen proppen. Dat zal na de vakantie trouwens weer wennen worden om te ontbijten met 2 bolletje cracker en een plak kaas na de uitgebreide ontbijten met gebakken eieren en pannenkoeken die we hier krijgen. 

Voordat we de stad uitrijden, rijden eerst door het universiteitsterrein waar grote flats met studentenkamers staan. En dat is alleen maar voor de eerste 6 maanden, daarna moet je zelf een kamer gevonden hebben. Buiten de stad rijden we al snel tussen de thee plantages en we maken een stop bij Rothschild Estate, een thee plantage van de bekende bankiersfamilie. Hier strekken we even de benen met een korte wandeling. We rijden verder en onderweg maken we nog een paar fotostops. 

We komen onder andere over de Ramboda pas en op het hoogste punt geeft mijn telefoon een hoogte van net over de 2000 meter. Volgens de gids liggen de hoogvlaktes hier nog 200 meter hoger. We stoppen ook nog bij een theefabriek waar ze 10.000 tot 15.000 kilo thee per dag verwerken. We krijgen de rondleiding langs de machines met wat uitleg, maar de machines maken zoveel lawaai dat ik er weinig van hoor. Ik had dit in Indonesië ook al eens gezien en daar hadden ze het beter geregeld voor de toeristen door de looproute met glazen wanden van de fabriekshallen te scheiden.

We stoppen bij The Hill Club, een Engels koloniaal gebouw met een mooi parkje er voor.we lopen ook nog even langs de paardenracebaan en de stallen voordat we gaan lunchen in The Magnolia in Numark Elia. Dit hotel is ook zo’n enorm koloniaal gebouw waar we na het bestellen van het eten even rondkijken in de met veel donker hout afgewerkte kamers met antiek meubilair. Met name bijzonder is de billiard room waar snooker tafels staan en een scorebord uit 1830. Ook de ivoren ballen die uitgestald staan zijn dik over de 100 jaar oud. 

We maken verder onderweg nog een stop bij een Indiase Hindoe tempel met heel veel detail in de beeldjes. Het is een tempel van de aapgod en dus krioelt het hier ook weer van de apen, veel met jongen. Onderweg komen we ook nog langs een stuk waar de bomen letterlijk vol zitten met enorme wespennesten. In elke boom hangen er wel 40-50 en zo op het oog ter grootte van een flinke voetbal. Je kan hier maar beter rustig zijn. Tegen 5 uur komen we aan bij het Orient Hotel. Dit hotel is wat minder dan de vorigen en ook erg gehorig. De WiFi is wel perfect.

We gooien de spullen op de kamer en gaan eerst even naar de supermarkt. Daarna lopen we even door het centrum wat niet veel voorstelt. We zoeken wat te eten maar ook daarin is niet veel keuze, uiteindelijk bestellen we bij een soort take-away langs de weg met z’n achten 4 pizza’s. Grappig is dat die vervolgens uit het hotel moeten komen waar we net ook even binnen gekeken hadden maar er heen pizza’s op het menu stonden. We eindigen de dag in de bar van datzelfde hotel waar we nog even gezellig napraten met een drankje. Tegen 12 uur zijn we weer terug in ons eigen hotel.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag