Kandy

We hebben vandaag de hele dag de tijd om Kandy te verkennen en alles op het gemak. Dus pas half 9 ontbijt en tegen half 10 zitten we pas in de bus die ons door de stad rijdt.

Onderweg stoppen we echter eerst bij een juwelen fabriek. Hier zien we een korte documentaire over hoe de mijnen hier met de hand werden gebouwd en hoe de grondlaag waar de edelstenen in te vinden waren omhoog werden gehaald en gezeefd. Allemaal arbeidsintensief werk. Er worden in Sri Lanka vooral robijnen en saffieren gevonden en dan in allerlei kleuren en kwaliteiten.  Met name de donker blauwe saffier is zeldzaam en veel geld waard. We krijgen nog een uitleg, lopen even door de kamer waar een paar mensen sieraden aan het maken is en dan de onvermijdelijke winkel. Carla koopt hier een ring.

Onze volgende stop is de botanische tuin waar veel verschillende bomen en planten staan uit alle windstreken. Een deel van het park is gereserveerd voor bomen die door belangrijke mensen uit andere landen zijn geplant, bijvoorbeeld een door koningin Elizabeth. Er stonden geen ‘Nederlandse’ bomen. In een aantal bomen hangt een kolonie hele grote vleermuizen. Ze hangen erg hoog maar met de 40x zoom functie van mijn camera kan ik ze nog wel zichtbaar krijgen. Tijd voor lunch en daarna dwalen we nog een paar uur door de stad. Als we tegen half 6 een bar induiken komen we daar Matthijs tegen, die was de ochtend niet meegegaan en had zelf zijn plan getrokken. 

We besluiten niet in de stad te blijven maar toch met tuktuk’s terug te gaan naar het hotel om daar in de buurt bij te gaan eten bij een plek die Matthijs had uitgezocht. Nadat we gedouched en wel verzamelden bleek echter dat het daar wel 20 dolar kost en je dan een uitgebreid diner krijgt. Omdat we heel last geluncht hadden zagen we dat niet zitten. We lopen weer naar beneden naar de stad waar we eten in een foodcourt waar ze Indiaas, Chinees, Thais en Italiaans hebben. Ik ga voor de pizza en die bleek een stuk lekkerder dan ik had verwacht.

Met tuktuk’s rijden we weer naar het hotel, nemen daar nog een drankje, spelen nog een raadspelletje en half 12 gaan we naar de kamers. Eigenlijk te laat want om 8 uur moeten we morgen weer bij de bus staan.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag