Arba Minch – Addis Abeba

We moeten vandaag wat vroeger op omdat het een lange reisdag is, en daardoor word ik voor het eerst deze vakantie wakker van de wekker die om kwart voor zes afgaat. Het wordt weer een lange reisdag waarop we zo’n 450 kilometer moeten afleggen. 

Met de stroom is het blijkbaar vannacht weer helemaal goed gekomen want alles werkt vanmorgen. En zelfs op volle sterkte, niet meer van die lampen die nauwelijks licht geven. Ik pak mijn spullen in en ga op weg naar het ontbijt. Terwijl ik daar zit staat de lucht van de eieren me al niet aan, ik heb helemaal geen trek in eten. En er staat ook nog eens een hele lange rij omdat ook de groep van Koning Aap blijkbaar vroeg uit de veren is. Dus ik sla het ontbijt maar eens over en neem mijn malaria pil in met een van de ontbijtkoeken die ik jou in mijn rugzak had zitten. 

Voordeel is wel dat ik daardoor vroeg bij de Landcruisers sta en de meest ruime kan uitkiezen, wel lekker voor deze dag waar we zo’n 8-9 uur in de auto zullen zitten. Gelukkig blijken het voor deze rit wel goede wegen te zijn, hier en daar een slecht stukje maar over het algemeen glad asfalt. We hebben de nodige stops onderweg, voor koffie, bananen, plaspauze en lunch bij het Alshitan kratermeer. Onderweg blijkt dat we nu wel in een moslimgebied zijn, de vrouwen lopen hier rond met kleding die het gehele lichaam bedekt, alleen het gezicht is zichbaar en soms zelfs alleen de ogen. Een enorm contrast met 24 uur geleden tien we nog mensen langs de kant van de weg zagen die bijna naakt waren. Ook de temperatuur ligt wel wat lager hier. 

Kwart over 5 zijn we weer in het bekende hotel in Addis Abeba waar we eindelijk weer eens een fatsoenlijke douche hebben met warm water. De zon is inmiddels onder als we verzamelen voor het diner en dan blijkt hoe koud het hier eindelijk is. De temperatuur is al tot rond de 15 graden gezakt en de voorspellingen zijn zelfs tot 8 graden vannacht. Dat zijn we niet meer gewend. Even een vest aan dus. We eten weer in het bijgebouw van dit hotel aan de overkant van het park, maar het aanbod is helaas erg beperkt deze keer. Het is wel weer heel erg lekker, de beste geroosterde kip die ik gegeten heb hier.nog even napraten en kwart voor tien ga ik weer naar mijn kamer.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag