Lange reisdag naar Puerto Lopez

Weer vroeg opstaan, want we hebben een lange reisdag voor de boeg van minimaal 7 uur in de bus. We vertrekken al om 7 uur, dus gaat mijn wekker alweer kwart voor 6 af. Bij het ontbijt blijkt dat de rest van het groepje het gisterenavond nog tot half 1 uitgehouden heeft en dat ze daarbij flink wat Vodka ingenomen hebben. Ze zijn dus niet allemaal helemaal fris meer deze morgen.

We maken onderweg nog een paar fotostops, waarvan ik de eerste oversla. Ik heb me namelijk al gekleed op Puerto Lopez waar het 30 graden is, maar hier boven op de berg waar het een graadje of 10 is, komt die korte broek toch nog niet geheel tot zijn recht. Verder is het een groot deel van de rit verdacht stil in de bus, diverse mensen zijn duidelijk nog aan het bijkomen van gisterenavond. We stopen voor de lunch bij een tankstation waar ze taco’s en burritos verkopen. Ik bestel 2 burritos maar vind de eerste zo tegenvallen dat de tweede direct de vuilnisbak in gaat. Later op de dag krijg ik ook nog wat last van mijn maag, waarschijnlijk door die burrito.

Naarmate we verder komen en afdalen, stijgt duidelijk de temperatuur. De airco van de bus moet ook eindelijk een keer werken. Onderweg collecteren er ook nog voor een fooi voor onze chauffeur José die we halverwege overhandigen. Het is de laatste dag voor José, zodra hij ons heeft afgezet in Puerto Lopez begint hij aan zijn terugreis naar Quito. Overmorgen gaan wij met een andere bus naar Guayaquil. We verblijven in Puerto Lopez in hotel Nandu, een klein hotel aan de boulevard. Een leuk gezellig hotel, maar ook al wat verouderd. Wel voor het eerst in Ecuador een airco. In de bergen was dat ook niet nodig maar hier wel.

Na een gezellige middag op het terras van het hotel met uitzicht op zee gaan we om 7 uur eten bij de lokale Italiaan die goed aangeschreven staat. Het eten is ook heerlijk, maar het ijsje en de espresso die ik daarna bestel vallen wel tegen. Ach, je kan niet alles hebben. Tegen een uur of 10 zijn we terug in het hotel en de meeste gaan naar hun kamer, alleen Job en Jeffrey nemen nog een biertje. Ik moet rennen naar het toilet en blijf daarna ook maar op mij kamer.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag