Cinque Terre

We gingen vandaag naar Cinque Terre. Het vertrek was weer op 8 uur en we reden naar La Spezia dat op en uurtje rijden van ons hotel ligt. Daar stappen we op de boot, wat eigenlijk gewoon een soort lijndienst is tussen de diverse kustplaatsjes hier, aleen is dat inmiddels toch wel nagenoeg helemaal overgenomen door de toeristen.

Met de boot varen we eerst naar Porto Venere wat niet eens onderdeel is van Cinque Terre. We zitten deze etappe op het bovenste dek en het uitzicht is schitterend. In Porto Venere stappen we uit en hier hebben we een uurtje vrij om rond te kijken. De panden aan de boulevard lijken als een soort hoge muur opgebouwd en daarachter liggen leuke smalle straatjes. Aan de rand van het dorpje ligt ook nog een soort burcht waar ik maar eens ga kijken. Na dit bezoek stappen we weer op een boot maar nu is de boot natuurlijk helemaal vol, dus geen mooie plaatsen op het bovendek meer helaas.

We varen langs een paar plaatsjes naar de laatste, Monterosso. Hier hebben we 2,5 uur maar dat is wel inclusief de lunch. Eigenlijk zouden we hier zelf op zoek moeten gaan naar een plek om te eten, maar Fabiena heeft voor de liefhebbers (bijna iedereen) toch alvast plaatsen gereserveerd bij 2 restaurants. Ik had hier heerlijke Ravioli gevuld met gehakt. Na het eten dolen we door de leuke kleine straatjes tot een uur of 2. Dan verzamelen we bij het treinstation want we gaan met de trein terug. Eerst rijden we in een paar minuten met de trein naar Vernazza, het volgende dorpje in Cinque Terre. Ook daar hebben we nog een uurtje vrije tijd. Echter blijkt wel dat meeste het wel goed vinden want die ploffen allemaal ergens neer aan de haven.

Even later staan we weer op het station voor de rest van de treinreis. De trein blijkt echter zo’n 15 minuten vertraging te hebben… Het is net de NS. Het is ook nog een chaotisch druk en we worden als haringen in een ton in de trein gepropt. In 20 minuten brengt de trein ons terug naar La Spezia waar we vandaag begonnen. Bij diverse tussenstops proberen nog meer mensen de trein in te komen maar dat lukt maar mondjesmaat. De spits in Nederland is er niets bij. Giovanni brengt ons weer veilig van het treinstation naar ons hotel en na een verfrissende douche staat het eten klaar. Ook vandaag ga ik maar weer vroeg naar bed want veel valt hier niet te doen.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag