Cairns Wooroonooran N.P.

We hebben voor vandaag een excursie geboekt door Wooroonooran National Park, een gebied ten zuidwesten van Cairns waar we onder andere een paar stukken tropisch regenwoud aandoen. De grote regenwouden in het noorden zijn namelijk niet bereikbaar omdat de cycloon Ita daar een paar dagen geleden nog doorheen kwam.

Ik was vergeten mijn wekkertje aan de tijdzone aan te passen dus toen ik om 7:10 niet zoals afgesproken beneden was jwam Dewa op mijn deur bonzen. Mijn wekker gaf toen nog 6:40 aan. Gelukkig was ik wel al vroeg opgestaan en dus al bijna klaar. Binnen een paar minuten stond ik buiten. Met een busje rijden we eerst nog langs een aantal andere hotels om mensen op te halen en daarna beginnen we aan de excursie die een rondje maakt van zo’n 300 kilometer langs de bezienswaardigheden. We beginnen met een lange slingerweg van 19 km de bergen in en dwars door een stuk regenwoud. We rijden naar Lake Barrine waar we koffie of thee drinken met ‘scones’ (leek meer op stukken cake met een beetje slagroom). Daarna gaan we een stukje varen op dit meer waar we een enorme aal zien, veel verbazend snel zwemmende schildpadden en langs de oever een python. Dit meer is een vulkaanmeer dat volgelopen is met regenwater al duizenden jaren geleden. Het diepste punt is 69 meter. We stappen weer in het busje en 45 minuten later hebben we een stop bij een bijzondere ‘Curtain Fig Tree‘, dit is een boom die parasiteert op andere bomen en in dit geval is die andere boom omgevallen tegen een derde boom waardoor de wortels van de Curtain Fig Tree als een soort gordijn naar beneden hangen.

We gaan verder naar Millaa Millaa Falls met een imposante waterval waar het water met oorverdovend geraas naar beneden komt. Een aantal mensen gaat hier ook even zwemmen voordat we doorrijden naar de lunch. Die lunch bestaat uit een buffet bij een Italiaan met pizza, pasta’s, etc. Helemaal niet slecht. We vervolgen onze dag met een bezoek aan Paronella Park. Dit is een park waar een Spanjaard in de 19e eeuw een soort paleis heeft opgebouwd met diverse gebouwen, tennisbanen, etc. Het is echter in de 20e een ongeveer 50 jaar lang verlaten waardoor de jungle veel weer overwoekerd heeft en dat geeft een bijzondere sfeer. Het ligt ook naast een mooie waterval (hier niet zwemmen want er zijn sinds kort krokodillen gesignaleerd) en een tunnel die vol zit met kleine vleermuizen (en waar het ook vreselijk stinkt). Na dit bezoek nog een korte stop bij een bananenplantage waar goedkoop bananen gekocht worden en dan gaan we door naar de Babinda Boulders. Een rivier waarin enorme rotsblokken liggen die door jarenlange erosie glad en rond afgesleten zijn. Ook hier kan gezwommen worden en is er een mooie wandeling langs de rivier door het tropisch regenwoud. Gelukkig valt de temperatuur mee (28°) maar de luchtvochtigheid zit wel boven de 80%. We rijden in een uurtje terug naar Cairns waar we rond half 7 aankomen bij ons hotel.  Snel douchen en met een taxi de stad in om te eten. We eten vandaag bij Ala Turka, maar het is matig. Op TripAdvisor zijn ze het met ons eens en we zoeken voor morgen gelijk een plek uit met een betere rating, een Balinees restaurant dat ook nog eens dicht bij ons hotel zit.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag