Naar Londen

Rond kwart over 7 vertrek ik met mijn weekendtas en rugzak naar de bushalte richting Almere Centrum waar ik rond 8 uur opgehaald wordt door een “serviceline bus” van Van Nood waarmee ik dit weekend een lang weekend naar Londen ga. Het advies was ruim een kwartier van te voren al bij de parkeerplaats achter Almere CS te staan, ik was er zelfs nog 10 minuten eerder omdat het me niet helemaal duidelijk was waar ik nou precies moest zijn.

De juiste plek was al snel gevonden en er stonden meer mensen te wachten. De meeste gaan naar Parijs. Iets over 8 uur kwam de bordeaux rode bus van Oostenrijk aanzetten en konden we allemaal instappen. We reden eerst langs Utrecht en Breda waar we nog meer reizigers ophaalden en de bus was al flink vol. Uiteindelijk stopte we in het verzamelpunt op een parkeerplaats bij Hazeldonk vlakbij de Belgische grens. Hier stonden nog veel meer bussen die overal mensen hadden opgehaald. De meeste bussen gaan naar Parijs, dus ik moest mijn spullen uit de bus halen en op zoek naar de juiste bus voor mij. Na even zoeken en kennis maken met ook zoekende reisgenoten van Citymates vonden we de juiste bus en iets over 11 uur vertrokken we richting Calais.

Tegen 3 uur bereikte we Calais waar we eerst de douane door moeten (raar eigenlijk, je rijd zo door Belgie naar Frankrijk, en dan moet je voor een boot naar Engeland ineens door de douane). Gelukkig is het rustig dus het gaat allemaal snel. We staan voor de boot van 15:20, eigenlijk een uur eerder dan gepland, maar helaas loopt het allemaal weer een minuut of 25-30 uit voordat we daadwerkelijk vertrekken. Als we dan toch eindelijk afvaren rond 4 uur gaan we in het restaurant eindelijk wat eten… fish and chips om gelijk maar in de Engelse stemming te komen. De vis is wel vreselijk vet en daar zal ik de komende uren nog wel last van hebben (maagzuur).

Ook bij het aanleggen in Dover duurt het allemaal weer langer waardoor we pas rond 6 uur de boot afrijden. De klok moet wel gelijk een uur terug, maarja, we moeten ook nog 100km rijden om in Londen aan te komen. Omdat het toch al laat is gaan we niet eerst naar het hotel maar beginnen we gelijk met een stadstour waar we al diverse bezienswaardigheden vanuit de bus kunnen zien, de komende 2 dagen gaan we hier rondwandelen. We maken nog een fotostop bij de London Eye en de Big Ben en een half uurtje later stoppen we om te eten. Het eten in dit restaurant is echt heerlijk, maar helaas is het er ook bloedheet. Na het eten vlucht ook iedereen snel naar buiten waar het inmiddels een heerlijke temperatuur is voor 9 uur ‘s-avonds.

We maken met de bus nog een paar rondjes door het centrum onder andere langs Trafalgar Square, Hyde Park, etc en stoppen uiteindelijk nog een keer voor een mooie foto van de Tower Bridge. Het is inmiddels al 10 uur en dus tijd om richting het hotel te gaan. Het zit nog even tegen omdat net de Tower Bridge open gaat en we dus even moeten wachten (een bijzonderheid want zo vaak gebeurt dat niet meer tegenwoordig). Daarna rijden we naar het London City Airport hotel aan de rand van Londen bij een vliegveld waar gelukkig ‘s-nachts geen vliegbewegingen plaatsvinden. Het hotel is matig en het is er erg warm (geen airco). Maar daar is de prijs natuurlijk ook naar. Ik schrijf nog even een stukje blog en duik om 12 uur mijn bed in.

Route van vandaag

 

De Big Ben 7 uur

video
play-sharp-fill

 

Foto’s van deze dag