Terug naar huis

De vakantie zit er al weer op. In de afgelopen 18 dagen hebben we veel gezien, het Verboden Paleis, het Stenen Woud, het Terracotta leger, de Drie Pagodes, de Grote Muur, het plein van de Hemelse Vrede, het Songzhanli klooster, de grote panda’s, vele tempels en nog veel meer. Maar aan alles komt een einde dus vandaag vliegen we terug naar Nederland.

Het gaat allemal erg relaxed, want de vlucht vertrekt pas om 14:15, dus moeten we om 11:30 pas bij het hotel weg te rijden. Maar natuurlijk ben ik juist vandaag al heel vroeg wakker en om half 6 was ik het woelen zat en ben ik mijn bed maar uit gegaan. Even wat op internet browsen, rustig douchen en dan om kwart voor 8 eens gaan ontbijten. Daar blijf ik ook een tijdje hangen om met de dames wat te babbelen. Daarna nog even naar de kamer, zorgen dat voor 11 uur de koffer voor de laatste keer op de gang staat en om 11:30 vertrekken we echt. Het regent buiten en eigenlijk is dat wel leker, beter met dit weer weg gaan dan wanneer het buiten heelijk zonnig is. Al met al hebben wij de dagen hier redelijk weer gehad, niet te warm, niet te koud en heel af en toe een paar spettertjes.

Het is iets meer dan een half uurtje rijden naar het vliegveld waar we om kwart over 2 zouden vertrekken met KL0892. Door de drukte op het vliegveld stegen we echter pas om 5 voor 3 op. Ik had toch maar een plaats bij de nooduitgang geboekt voor 50 euro extra dus had heerlijk de ruimte voor deze vlucht van ruim 10 uur. Onderweg hebben we nog wat tijd goed gemaakt zodat we maar met 5 minuten vertraging aankwamen om iets voor 7 uur. De koffers komen ook weer snel, ik neem afscheid van mijn reisgenoten en pak de trein naar Almere. Ik ben vroeg genoeg om nog even naar de supermarkt te rijden en eet daarna nog wat voor ik heerlijk mijn eigen bed in duik. Uitpakken van de koffer komt morgen wel…

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag