Naar Dali – De Drie Pagodes

We reizen vandaag van Kunming naar Dali en dat is een flinke afstand over wegen die zeker niet Europese kwaliteit hebben. De voorspelling was “ongeveer 4 uur rijden” maar we vertrokken om 07:30u en kwamen, inclusief een aantal tussenstops, 6 uur later om 13:30 aan bij het Landscape Hotel in Dali. Echt een heel erg leuk hotel met binnen de muren allemaal straatjes, hoekjes en plekjes om te zitten.

Omdat het inmiddels lunchtijd is slaan we het inchecken nog even over en lopen direct door het stadje in. Het hotel zit echt midden in het drukke en heel gezellige centrum van Dali dat bestaat uit een aantal autovrije straten vol met winkeltjes, restaurants, bars, etc. Duidelijk heel erg toeristisch maar ook heel erg druk en gezellig. Na de lunch gaan we nog steeds niet inchecken maar gaan we eerst naar de meest beroemde attractie van Dali, namelijk de Drie Pagodes. Dit is een boeddhistische tempel met 3 grote pagodes waarvan de oudste al 1200 jaar oud is. Het complex is echter veel groter (5,5 vierkante kilometer) en bevat een heleboel tempels.

We rijden met een electrisch karretje eerst helemaal naar boven en lopen dan langzaam een stuk naar beneden terwijl we ondertussen de tempels bekijken en foto’s maken. In deze tempels staan vaak gigantische beelden die er allemaal imposant uit zien. Ook het houtsnijwerk is echt prachtig, alleen mogen we dat (in de tempels) niet fotograferen. Ergens halverwege pakken we weer een karretje en rijden nog een stuk verder naar beneden naar de plek waar de Pagoda’s het mooist op de foto gezet kunnen worden. Hier is ook een mooie plek waar je de pagoda’s kan fotograferen met een weerspiegeling in een vijver en dat levert mooie plaatjes op. Helaas vallen er af en toe druppels naar beneden en ook de temperatuur valt hier wat tegen (18-20 met wind).

Na dit bezoek gaan we toch echt inchecken en ik spreek met Erik en Caroline af om rond 7 uur op zoek te gaan naar en plek waar ze steak verkopen want we willen wel eens wat afwisseling van de standaard Chinese keuken. We zitten eerst in een restaurantje waar we alleen wat drinken want we vertrouwen het toch niet helemaal om hier te eten. Uiteindelik belanden we bij de buren, het Yunnan Cafe. Hier nemen Erik en ik en Yak Steak, Caroline gaat voor de lamscurry. Het was even een gok maar het eten is hier echt verrukkelijk. Absoluut een aanrader en het personeel spreekt zelf nog een woordje Engels ook. Het was een lange dag geweest dus om 10 uur keren we terug naar de kamers. Morgen lekker een keer uitslapen!

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag