Lijiang

We hebben vandaag de hele dag de tijd om Lijiang te verkennen omdat we de geplande fietstocht maar uit ons hoofd zetten met deze grote kans op regen. We verzamelen na het ontbijt om half 9 in de lobby voor een gezamelijke rondleiding door de oude stad met onze gids en reisleidster.

Rond deze tijd zijn bijna alle winkeltjes (en dat zijn er letterlijk honderden) nog dicht en dan kan je mooie foto’s maken van hoe de stad er ooit uitzag. Alle huisje lijken hetzelfde en hebben 6 losstaande deurpanelen aan de voorkant die helemaal weggehaald worden als de shops opengaan. Het dorp staat op de lijst van Unesco dus er mag aan het uiterlijk van de buitenkant niets meer veranderd worden. Ooit woonden er hier overal mensen in de huisjes maar tegenwoordig zijn het nagenoeg allemaal winkeltjes, restaurantjes en her en der een bar. We lopen door naar het centrale plein waar een groep mensen in lokale kleding aan het dansen is. Ook loopt hier een man met een roofvogel die Madelein (tegen vergoeding uiteraard) even op haar arm laat zitten voor de foto’s.

Lijiang is oorspronkelijk een stad van het Naxi volk. We lopen de oude stad uit en door een grote tuin met een opgedroogd meer. Dit is de Black Dragon Pool en je schijnt hier mooie foto’s te kunnen maken met een weerspiegeling van de bergen in het water. Maar door het slechte weer zien wij die hele bergen al niet en water is er ook niet want het meer staat grotendeels droog. We lopen door naar het Naxi museum waar we onder andere een priester bezig zien met schrijven van het Naxi schrift dat voornamelijk uit plaatjes bestaat. De man wilde echter niet op de foto.

Inmiddels is het weer flink gaan regenen en we lopen terug naar het dorp. Daar ga ik met Xiao Ying, Ingrid en Madelein naar de McDonalds voor een bak koffie. Als we daar zitten besluiten we er ook maar een hamburger bij te nemen, het is toch al lunchtijd. We slenteren vervolgens terug naar het hotel. Om 5 uur spreken we af en moet ik de dames leren om Texas Holdem te spelen. We beginnen op het mini terrasje bij onze kamers maar al snel verhuizen we naar de lobby omdat het daar ietsje minder koud is. Erik komt later ook nog even mee doen. Om een uur of 7 gaan we nog wat eten en het is een gedoe om uit te leggen dat we alleen wat nasi (fried rice) willen hebben. Uiteindelijk krijgen we rijst met gebakken ei (fried egg). Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel en gaan de meeste naar bed. Ik vind 9 uur toch wat te vroeg en ga na het bijwerken van mijn blog maar eens een aflevering van een serie kijken die ik heb meegenomen op mijn laptop.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag