Via Dode Zee terug naar Amman

Ook vandaag was er geen haast met vertrekken, om kwart over 8 moeten de koffers voor de deur staan en het vertrek is om 9 uur. Omdat 2 mensen de verlenging hebben genomen en dus in Aqaba blijven nemen we hier voor vertrek afscheid van Erwin en Frances.
Het is eigenlijk de laatste echte vakantiedag vandaag. Morgen vertrekken we namelijk al heel vroeg naar het vliegveld waar we om 05:50 zullen vertrekken. We hebben echter nog wel een flinke dag reizen voor de boeg vandaag. Van Aqaba naar Amman is het namelijk zo’n 330 kilometer langs de grens met Israel. Iets voorbij de helft komen we langs de Dode Zee waar we stoppen bij een soort van resort met zwembaden en andere voorzieningen. De echte attractie hier is uiteraard de Dode Zee zelf waar je door het extreme zoute water meer op dan in blijft drijven.

Ik ben er zelf niet in gaan zwemmen, dat zoute water met de wondjes op mijn rug leek me nou niet zo’n goed idee. In plaats daarvan heb ik op de spullen gepast en met de camera’s van diverse reisgenoten de foto’s gemaakt. Je kunt hier ook nog een modderbad nemen wat 3 reisgenoten dus ook hadden gedaan, die kwamen echt pikzwart weer terug, het leek net een sinterklaasfeest met zwarte pieten. We zijn hier zo’n 3 uur lang gebleven (inclusief lunch) voordat we weer doorreden naar Amman. Onderweg stopten we ook nog bij een souvenirwinkel, maar de spullen die daar stonden waren nou niet echt de goedkope prullaria die een toerist koopt (honderden euro’s voor een schaaltje of een koperen potje). We waren ruim op tijd in Amman waar we afscheid namen van onze gids Fawzy.

Het diner was ook extra vroeg gepland zodat we ook vroeg naar bed konden, rond een uur of 9 lag ik al te slapen. De wake-up call komt vannacht namelijk om kwart voor 2. Om 3 uur moeten we in de bus zitten.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag