Van Lumbini naar Pokhara

We hebben een wijziging in het programma want eigenlijk zouden we vandaag naar Chitwan National Park gaan. Maar vanwege de drukte in dit hoogseizoen zijn de bezoeken aan Chitwan en aan Pokhara omgegooid. Het voordeel hiervan is dat we een beter hotel krijgen in Pokhara, het nadeel is dat we een aantal reisuren toevoegen.

We begonnen vandaag eerst met een bezoek aan de geboorteplaats van Boeddha in Lumbini. Het gaat hier om de ruines van het paleis (Boeddha was oorspronkelijk een prins) en om een deel van deze ruines is een tempel gebouwd. Binnen in deze tempel mochten we weer niet fotograferen, dus er zijn geen foto’s van. In deze tempel ligt onder andere ook de steen die de exacte geboorteplaats van Boeddha aangeeft. In die tijden werd die plek namelijk gemarkeerd. Deze steen is tien jaar geleden pas ontdekt bij de opgravingen. Eigenlijk mag je niet “Boeddha” zeggen omdat dit meer een titel is die behaald wordt als je “verlicht” bent. Er waren dus vele Boeddha’s, maar de beroemdste is degene die hier geboren werd en door onze gids telkens als “Lord Boeddha” wordt genoemd. Het Boeddhisme is ook geen godsdienst want het kent helemaal geen goden. Het is meer een leefwijze die voorschrijft dat je alle verlangens van je af moet zetten om “verlicht” te raken.

Na het bezoek aan de tempel begon de reis naar Pokhara. Het was wederom een lange zit, want de busrit zou ongeveer 8 uur gaan kosten. Halverwege zijn we nog gestopt voor de lunch die deze keer uitzonderlijk lekker was. Gaandeweg zien we het landschap veranderen van het vrij vlakke wat te tot nu toe gewend waren tot aan hoge bergen waar we uiteindelijk tussendoor rijden. Rond half 7 komen we in hotel Pokhara Grande  aan op ongeveer 900 meter hoogte. We hebben weer even tijd om de kamers te bekijken en snel een douche te nemen voordat we om kwart over 7 vertrekken naar het stadje om te eten. Deze keer kiest het gros van de reisgenoten een typische Nepalese schotel. Het blijkt vergelijkbaar met de Indiaase keuken, maar iets minder pittig. Rond 10 uur zijn we weer in het hotel. Morgen om 7 uur vertrekken we voor de wandeling van 12 kilometer waarvan het eerste uur bergop zal zijn.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag