Naar Chitwan National Park

We moeten vandaag weer een flink stuk reizen naar Chitwan National Park. We vertrekken om half 8 met de bus voor een rit van een uur of 5, een makkie vergeleken met de andere reisdagen. In het begin zien we nog veel berglandschappen maar later veranderd dit in redelijk vlak land.

Rond half 1 arriveren we in het Royal Park Hotel (http://www.royalparkhotel.com.np) waar we direct kunnen aanschuiven voor de lunch. Na de lunch gaan we de kamers een inspecteren. Zoals verwacht is het allemaal wat minder luxe, maar ik vind het een leuk hotel. De kamers zijn lekker ruim en zitten in diverse huisjes varierend van 3 kamers tot 6 kamers (2 verdiepingen). Er is geen airconditioning maar wel een grote ventilator. Het stikt ook hier van de muggen dus die ventilator zal wel aan moeten vannacht alleen al om de muggen van je af te houden. Er is ook een elektrisch apparaatje waar strips in moeten om de muggen “kalm” te houden als ik het goed begrijp.

Om een uur of 3 rijden we op een aantal ossenkarren naar het Tharu dorpje in de omgeving. Dit dorpje bestaat uit mensen uit een minderheidsgroep die duizenden jaren geleden vanuit India zijn gevlucht voor de moslims. Ze hebben zich toen hier gevestigd waar hun nakomelingen dus nog steeds wonen. Het is allemaal nog behoorlijk primitief hoe de mensen hier leven. Na een bezoek van een uurtje rijden we met de ossenkarren weer terug naar het hotel. Om 7 uur is het diner en de rest van de avond zijn er geen activiteiten meer gepland. Er is gelukkig wel een barretje dus daar zijn we nog even gaan zitten. Zo rond een uur of 12 was de bar echter toch wel zo’n beetje opgeruimd en gaf het personeel wel subtiel aan dat ze zo langzamerhand het wel genoeg vonden. De laatsten (Wim, Anton, Lottie en ik) zijn toen ook maar naar bed gegaan.

Route van vandaag

 

Foto’s van deze dag