Puno to Cusco

De dag begon vandaag hetzelfde als gisteren, wederom met een stampende hoofdpijn. Dus direct maar weer een Ibuprofen ingenomen en me met moeite door de ochtendrituelen geworsteld want om 07:00 staat het vertrek naar Cusco gepland. Na een half uur tot drie kwartier begint de Ibuprofen gelukkig te werken en tegen de tijd dat ik in de bus zat had ik nergens last meer van.

We hebben een rit van ongeveer 7 uur voor de boeg (inclusief tussenstops), maar wel een mooie rit. We verlaten namelijk de kale hoogvlakten en rijden meer het bergachtige Andes gebied in. Maar eerst gaan we nog over een pas die op bijna 4400 meter hoogte ligt. Ik had deze keer echter geen enkele last hiervan, ook niet toen we op dit hoogste punt stopte voor wat foto’s.

Tijdens het vervolg van de rit werd de omgeving steeds groener, veel meer bomen en struiken en groene weiden. Een verademing ten opzichte van de woestijnachtige omgeving die wij tot op heden vanuit de bus gezien hadden. Rond 14:00 kwamen we in Cusco aan, wat op ongeveer 3200 meter hoogte ligt. We zitten hier in het Taypikala hotel, een matig hotel maar wel redelijk dicht bij het centrum. Er hangen hier zowaar wolken, dat hebben we al bijna 2 weken niet meer gezien.

Na een lunch en een uurtje vrije tijd zijn we vanaf 16:00 onder leiding van Zeze een rondje Cusco gaan maken. Een hele leuke stad met veel restaurantjes, bars en andere uitgaangsgelegenheden, maar ook veel kerken en andere interessante gebouwen die vaak nog op Inca fundamenten zijn gebouwd. Jammer dat hier niet lang blijven (behalve dan de mensen die de Jungle uitbreiding niet hebben geboekt, die blijven hier 3 dagen langer). Terwijl we ons rondje in de stad lopen begint het zowaar te onweren en later zien we ook nog regen. Beide zijn een unicum deze vakantie.

‘s-Avonds eten we nog wat maar ik ga vroeg weer terug naar het hotel om de weekendtas in te pakken want morgen is de trekking door de Heilige Vallei met overnachting in een tentenkamp. Daarna gaan we door naar Machu Picchu en vrijdag zien we onze koffer pas weer terug.

 

Foto’s van deze dag