Wandeling en Slangenfarm

Vandaag stond er een bezoek aan een Spa op het programma, waar je na een modderbad kan relaxen in (door de vulkaan) verwarmde baden met verschillende temperaturen.

Er waren verschillende manieren om naar de Spa te gaan; een korte wandeling, een lange wandeling, op een paard of op een kar die door een tractor wordt getrokken. Samen met nog 11 anderen koos ik voor de lange wandeling van ongeveer 3,5 uur.

Om kwart voor acht vertrokken we voor een route die ons leidde langs onder andere 3 watervallen. In het begin zaten er fikse stukken klimmen in, maar gelukkig werd dat later minder zodat ik het goed kon volhouden. Bij de eerste waterval stonk het verschrikkelijk (zwavel), maar het was wel een mooie omgeving om wat foto’s te maken. Bij de tweede waterval was de stank gelukkig niet aanwezig en mocht er ook in het meertje gezwommen worden. De waterval fungeerde als een soort natuurlijke glijbaan en ik heb nog een leuk filmpje gemaakt van de glijders. Verder leidde de tocht door schitterende natuur en her en der zijn nog wat grote vogels en een of ander groot knaagdier gespot. Het was alleen wel erg stoffig, soms zo erg dat je nauwelijks nog kon zien waar je je voeten neer kon zetten. Ik heb alleen de heenweg met de GPS tracker vastgelegd, terug gingen we met de kar die door een tractor voortgetrokken werd. Ik was het lopen wel een beetje zat, en de meesten met mij.

‘s-Middags had ik wel wat last van mijn ogen, dingen op meer dan 15-20 meter afstand leek ik niet scherp te krijgen. Maar of dat nou van de inspanning was… of van het stof…

Na het diner ging ik met de tweede groep naar de ‘slangenfarm’. Het was een klein gebouw met een flink aantal terraria met slangen. De terraria met niet giftige slangen werden voor de foto’s opengezet, de giftigen bleven uiteraard achter glas.

Ook mochten we zelf 2 verschillende soorten slangen vasthouden en dat levert natuurlijk weer mooie foto’s op. De foto´s met de Boa Constrictor heb ik helaas nog niet, maar had nog wel met mijn eigen toestel de foto met deze kleinere slang laten nemen.

Naast slangen waren er ook een paar terraria met kikkers en hagedis achtigen, waaronder de bekende groene met rode ogen. Die kreeg ik helaas niet zo goed op de foto maar wel een andere die wel wilde poseren.

 

Foto’s van deze dag