Reis en Relaxdag

Vandaag hebben weer een reisdag, maar gelukkig wel een hele korte. We hoeven maar ongeveer twee uurtjes te rijden naar ons volgende hotel.

De dag begon echter slecht, en heel vroeg al. Ik had nog steeds last van mijn darmen en nu bleek ook nog eens dat we geen water meer hadden. Een aantal blokken kreeg geen warer meer, dus niet douchen toiletten konden niet eorden doorgetrokken, etc. Ik heb me uiteindelijk maar een beetje gewassen met drinkwater uit ee fles. Later heeft de reidleidster nog wel geregeld dat we twee andere huisjes konden gebruiken om te douchen, voor wie dat nog nodig was.

Rond 10 uur vertrokken we op weg naar de tussenstop in Liberia waar weer gepinned kon worden en we weer flink hebben ingeslagen in de supermarkt (chips, bier, cola, water, etc). Om half 1 kwamen we aan in Hacienda La Pacifica.

Het eerste wat hier opvalt is de enorme hitte en de muggen. Mijn Bushman Wax met 80% deet had me tot nu toe goed beschermd en ik was pas 1 keer gestoken deze vakantie, nu werd ik echter binnen 3 uur ook 6 keer geprikt. De kamers zitten in leuke huizenblokjes waar veel met donker hout is gewerkt en zien er prima uit. Ook zijn ze gelukkig voorzien van airco. Alleen zijn niet alle kamers gelijkwaardig. Sommigen hebben heel luxe een bar en een bankstel, anderen hebben een kamer waar je net om het bed heen kan lopen. Die van mij is behoorlijk groot met een dubbel en een enkel bed.

‘s-Avonds gaat een klein groepje gezamelijk nog wat drinken. Ik baal vreselijk, maar het zat er voor mij gewoon nog even niet in met mijn buikklachten.

 

Foto’s van deze dag